top of page
Zoeken

Alles wat u moet weten over een warmtepomp!

Een warmtepomp is een van de meest goedkope en rendabele vormen van zwembadverwarming. Bovendien is de installatie ervan relatief eenvoudig. Het toestel verwarmt het water van uw zwembad met de warmte van de zon. De zon geeft namelijk warmte af aan de aarde en de lucht, en het is die warmte die gerecupereerd wordt door de warmtepomp.


Een warmtepomp moet echter nog steeds door een elektrische energiebron aangedreven worden. Om 5 kilowatt energie te produceren, verbruikt de warmtepomp ongeveer 1 kilowatt. Een mooi rendement dus. Voor de aanvoer van energie kan de pomp aangesloten worden op het elektriciteitsnet. Maar wie zijn zwembadverwarming volledig uit groene energie wil halen , kan de warmtepomp laten werken op zonnepanelen. Uiteindelijk haalt u voor uw zwembadverwarming 80% van uw energie uit de lucht met de warmtepomp, en 20% uit de aanvullende elektrische bron.

Hoewel soms gedacht wordt dat dit niet zo is, werkt een warmtepomp wel degelijk ook wanneer de zon niet schijnt. Zo kunt u uw zwembad ‘s nachts opwarmen aan het meer voordelige nachttarief. Een warmtepomp kan tot -7°C warmte opwekken. Zakt het kwik onder de 10°C, dan vermindert het rendement echter snel. Winterzwemmen is met dit systeem dus niet mogelijk. Maar van mei tot september kunt u genieten van heerlijk warm water! Zo kunt u extra lang profiteren van de zomer.

103 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page